לעיסה מזון או גריסה
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום בן 65 בגלל בעיות חניכיים אוכל כמה ימים אוכל מרוסק בבלנדר - סלט בישולים, פירות -הכל.-ודווקא טעים מאד כמו מרקים סמיכים. האם הספיגה פחות טובה? 2)האם קטניות מבושלות( עם דגנים )מרוסקות יוצרות פחות גזים? אמנם הקיבה מקבלת מזון גרוס היטב אבל כמעט ללא רוק . אוכל כמו מרק סמיך מאד . או מועיל ואולי טוב להמשיך כך? מדי פעם האם שמעת על מחקרים בנושא? משתדל מיד לאכול לא לאבד הויטמינים בירקות החיים. או יש הערות? בנושא תודה
דן שלום, בגלל בעיות חניכיים אוכל כמה ימים אוכל מרוסק בבלנדר - סלט בישולים, פירות -הכל.-ודווקא טעים מאד כמו מרקים סמיכים. האם הספיגה פחות טובה? - לעיסת המזון ועירבובו ברוק חשובים מאד. לצערנו רובנו לא לועס מספיק ולכן לטחינת המזון בבלנדר יש יתרון בעיני, מכיוון שאנחנו מגדילים את שטח הפנים שלו ומאפשרים מגע עם מיצי העיכול. בכל מקרה חשוב שתלעס כמה שאפשר ותערבב ברוק, במיוחד מזון עמילני. 2)האם קטניות מבושלות( עם דגנים )מרוסקות יוצרות פחות גזים? אמנם הקיבה מקבלת מזון גרוס היטב אבל כמעט ללא רוק . אוכל כמו מרק סמיך מאד . או מועיל ואולי טוב להמשיך כך? מדי פעם האם שמעת על מחקרים בנושא? - אין יתרון לקיטניות טחונות מבחינת הגזים. - לא מכיר מחקרים בנושא. משתדל מיד לאכול לא לאבד הויטמינים בירקות החיים. או יש הערות? בנושא - ראה תשובה לשאלה 1. בהצלחה ורפואה שלמה צביקה