אלצין

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

09/02/2011 | 19:39 | מאת: טלי

שלום צביקה, שאלותי רק בניסוח יותר טוב יש לי כמה שאלות בנווגע לאלצין- 1.האם זה נכון שאלצין נספג פחות טוב כאשר הוא נאכל ביחד עם חלבון- אם זה נכון אז למה ואיזה חלבון? 2. האם יש איזה שהוא יתרון לבצל ושום מבושל על מקבליהם הטריים? 3. שמעתי גם ששמן זית מונע את הספיגה של האליצין מדוע זה קורה? ומדוע זה לא קורה בשמן אחר? תודה רבה..

10/02/2011 | 09:44 | מאת: צביקה קורן

טלי שלום, 1.האם זה נכון שאלצין נספג פחות טוב כאשר הוא נאכל ביחד עם חלבון- אם זה נכון אז למה ואיזה חלבון? - אין לי מידע בנושא זה. ידוע שאליצין הוא חומר מאד לא יציב ומתפרק במהירות. 2. האם יש איזה שהוא יתרון לבצל ושום מבושל על מקבליהם הטריים? - רק למי שרגיש לחריפות של הבצל והשום ולריח שלהם. רצוי לאכול טרי! 3. שמעתי גם ששמן זית מונע את הספיגה של האליצין מדוע זה קורה? ומדוע זה לא קורה בשמן אחר? - אני לא שמעתי על כך. כפי שאת ודאי יודעת לשום תכונות ריפוי רבות שחלקן נחקר ואומת במחקרים. אם רוצים להפיק תועלת מהשום יש לכתוש אותו (לטחינה, לתבשיל, לסלט וכד') ולאכול מייד. יש אנשים שלא מסוגלים לאכול שום חי והם צריכים לבשל, לאדות או לאפות אותו. אני מציע לך לא להתבלבל ולא להתרגש יותר מדי מ"שמועות אורבניות" בנושא "הספיגה" של רכיבי תזונה שונים. אכילת מזון טבעי, מגווון ואיכותי מספקת לגוף את כל מה שהוא צריך. בהצלחה צביקה קורן

מנהל פורום תזונה טבעית