סידן....

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

17/07/2000 | 07:31 | מאת: ד

שלום, אני כבת 37 ובקושי צורכת מוצרי גבינה ושאלתי היא לגבי סידן בגוף.. מה עלי להתחיל לאכול וכמויות כדי "לחפות" על כל השנים ללא מוצרי חלב כמעט ואיזו בדיקה לעשות ( אם צריך בגילי) כדי לבדוק את כמות הסידן בגוף וכמובן כל אינפורמציה אחרת שיכולה לעזור לי. תודה רבה

17/07/2000 | 09:28 | מאת: סמדר בן-נון

שלום לד., סידן נמצא גם בקטניות = שעועית לבנה, גרגרי חומוס, סויה וכל מוצריה (טופו), בדגים המכילים עצמות כמו סרדינים, באגוזים וגרעינים = שקדים, גרעינים, בשומשום ומוצריו = טחינה, חלבה, בירקות כמו כרוב, סלרי, ברוקולי, שעועית ירוקה ובמעט פירות, בעיקר פירות יבשים. כיום קיימים גם מים מינרלים מועשרים בסידן. (יש להתייעץ לגביהם אם יש בעיית כליות!). אבל - הצורה הטובה ביותר בה הסידן נספג בגוף היא ממוצרי חלב. כדי לבדוק מה מצב מאגר הסידן אצלך בגוף את יכולה לעשות בדיקת צפיפות עצם (לא בדיקת דם!) שהיא בדיקה לא כואבת (כמו צילום רנטגן) ולא מסוכנת. הבעייה היא שהבדיקה לא כלולה ב"סל" של קופות החולים ותצטרכי לשלם. אינני זוכרת את הסכום המדוייק, אבל נדמה לי שהוא נע בין 150 ל- 200 שקלים. אם ידוע לך על אוסטיאופורוזיס= "בריחת סידן" במשפחה רצוי מאד שתיבדקי, אבל גם אם לא ואת רוצה לדעת - אין סיבה שלא. את יכולה גם להתייעץ עם רופא המשפחה שלך.

17/07/2000 | 09:35 | מאת: סמדר בן נון

קיימים גם כדורי סידן שניתנים כהשלמה תזונתית, גם דרך קופת חולים וגם ללא מרשם, על המדף. התייעצי עם רופא או דיאטן/נית האם יש לך צורך בהם ובאיזה מינון (קיימים מינונים שונים).

מנהל פורום תזונה טבעית