שומשום

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

02/01/2011 | 14:02 | מאת: משה

שלום! כדי להגיע לרמה היומית המומלצת של סידן התחלתי לצרוך שומשום. ראיתי שהוא מכיל 975 מ"ג ל100 גרם- כך שזה מקור נוח לצריכה. שאלתי, קניתי שקית של חברת "דרומה" ואין ציון האם זה קלוי או מיובש (וזה קריטי לרמות הסידן שצונחות בקליה), יש לכם מושג? או שתמיד מוכרים מיובש בלבד? ודבר נוסף, זה אכן מקור טוב? אני פשוט אוכל אותו ישר מהשקית (10 גרם* 3 פעמים ביום), וכמובן לועס היטב. או שזה "יוצא כמו שזה נכנס"? תודה על תשובתך!

03/01/2011 | 11:20 | מאת: צביקה קורן

משה שלום, הקלייה פוגעת בשמנים הטובים שישנם בשומשום, אך מ ש פ ר ת את ספיגת הסידן..!!! גם בשומשום יש חומצה אוכסלים וחומצה פיטית שמפריעות לספיגת הסידן. הקלייה מנטרלת את החומצה האוכסלית, אבל כאמור פוגעת בשמנים הטובים שנמצאים בזרע. כדאי מאד לטחון את הזרעים, או ללעוס היטב, אחרת זה באמת יוצא כמו שזה נכנס. בהצלחה צביקה קורן

מנהל פורום תזונה טבעית