מרק
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום, מספר שאלות ביחס למרק מאד טעים שאני אוהבת להכין ולאכול כמובן :) כל השאלות הן ביחס לערך התזונתי כמובן :) 1. באיזה שלב שמים את הפטרוזיליה והכוסברה והשמיר בסיר שעל האש? 2. באיזה שלב שמים את השיבולת שועל העבה? 3. באיזה שלב שמים את גריסי הפנינה? 4. את הכרובית? 5. ושאלה אחרונה: האם משך זמן ארוך של המרק על האש גורם לאיבוד בערכים תזונתיים? תודה רבה
ליאור שלום, 1. באיזה שלב שמים את הפטרוזיליה והכוסברה והשמיר בסיר שעל האש? - פטרוזיליה, שמיר וכוסברה הם עלים. עלים אנחנו לחולטים ולא מבשלים. בסיום הבישול אפשר להוסיף לתבשיל או לצלחת. 2. באיזה שלב שמים את השיבולת שועל העבה? בתחילת הבישול, לפני הירקות 3. באיזה שלב שמים את גריסי הפנינה? - כנ"ל 4. את הכרובית? - חמש דקות לפני שמכבים את האש. כרובית וברוקולי הן תפרחות שצריכות בישול קצר. 5. ושאלה אחרונה: האם משך זמן ארוך של המרק על האש גורם לאיבוד בערכים תזונתיים? חיובי - לא רצוי לבשל מרק יותר משעה. בהצלחה צביקה קורן