אוכל אורגני-לעומת רגיל
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
האם אוכל אורגני באמת נטול ריסוס לחלוטין -להבדיל מהמוצרים הרגילים? או שפשוט יש פחות ריסוס מאשר האוכל הלא אורגני? בתור אחת שלא רואה את עצמה עוברת כליל לתזונה אורגנית, הייתי מעוניינת לדעת : מאילו מזונות עלי להימנע במיוחד כיוון שהם ידועים בתור מכילי ריכוז גבוה של חומרי הדברה-ולהמירם באורגני כמו:חסה{הבנתי שמכילה הרבה ריסוס,,}? תודה.
שושי שלום, השאלה עלתה כמה פעמים בפורום - תעשי חיפוש. בל אופן, אוכל אורגני אמור להיות ללא ריסוסים, ללא דשנים וללא כימיקלים. ברור שישנם חקלאים שעושים "קיצורי דרך". יש בארץ שלושה גופים שהוסמכו לפקח על הנושא. בנושא ה"פשרות", אני מחלק לארבע קבוצות: 1. עלים ותפרחות - פגיעים ומרוססים ולכן כדאי לאכול אורגני. חסה, פטרוזיליה, מנגולד, כרוב, כרובית, ברוקולי, תות שדה. 2. מה שגדל מעל האדמה: מלפפון עדבניה, פלפל, פירות 3. מה שגדל מתחת לאדמה - שורשים ופקעות 4. קליפים - בננה, תפוז, צבר, מלון, אבטיח, אבוקדו וכד' - אפשר להתפשר. בנושא דגנים וקיטניות, כדאי לאכול אורגני מוצרים שאנחנו צורכים הרבה, כמו אורז מלא ועדשים. בהצלחה צביקה קורן