פולי סויה
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
קראתי בענין רב את הממצאים שהעברת לי וממש השכלתי. אני מבינה שכל מאכלי הסויה כולל טופו חלב, עשויים מפולים. כמה עלי לצרוך גבינת טופו ביום או כל יומיים? עמה פולים? וכמה חלב.לא כ"כ ברורים לי הכמויות. אלי לשבח אותך בדרך בה אתה עונה כמודל לכל אתר רציני ואכפתי. תודה מראש
דלית שלום, ראשית, תודה על המשוב החיובי. הכרת תודה די נדירה במחוזותינו בכלל ובפורום הזה בפרט. שנית, לגבי הכמויות, את יכולה לאכול 50 - 70 גרם טופו ביום. 3-5 פעמים בשבוע. אפשר גם לגוון עם חלב סויה. פולי סויה גם כן טובים, אבל הם קצת קשים לעיכול ועלולים לגרום לגזים אצל חלק מהאנשים. בעיני הטופו והטמפה הם המתאימים ביותר. חשוב לקנות טופו אורגני שכנראה לא עבר הנדסה גנטית. לצערי, סויה שייכת לקבוצת המזונות המהונדסים (יחד עם תירס, חיטה ואורז). פולי סויה לא מתאימים לסובלים מתת פעילות של בלוטת התריס. בהצלחה צביקה קורן