בחילות והקאות מעלי תרד ומנגולד

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

30/10/2010 | 12:46 | מאת: חנה

צביקה שלום רב, לאחר שמכל כיוון (וכמובן גם ממך) אני שומעת עד כמה חשוב לצרוך עלים ירוקים, אז הכנתי סלט מעלי תרד (את העלים שטפתי היטב במים, אך לא בסבון). לאחר מספר שעות הופיעו בחילות וזה התפתח עד להקאות. הרגשתי רע יומיים. שבוע לאחר מכן, הכנתי סלט מעלי מנגולד. וקרה אותו דבר (אך ללא הקאות). צביקה, האם יש לך הסבר לתגובה הזו? האם שמעת על תופעות כאלה? האם יתכן שזה קרה בגלל שלא שטפתי את העלים בסבון? תודה מראש על תשובתך, חנה

30/10/2010 | 20:50 | מאת: צביקה קורן

חנה שלום, התופעה ידועה ומוכרת. ישנם אנשים שלא מסוגלים לאכול תרד חי. כדי להינות מיתרונות התרד והמנגולד תנסי לאדות או לבשל אותם. אפשר גם "להקפיץ" במחבת מתאים. תתחילי עם כמות קטנה מאד. בהצלחה צביקה קורן

31/10/2010 | 16:49 | מאת: חנה

צביקה שלום, תודה רבה על תשובתך. באימייל הקודם שכחתי לציין ששני סוגי העלים שקניתי היו מגידול רגיל ולא אורגני, ולכן סברתי שנפלו בחלקי עלי תרד ועלי מנגולד מרוססים עד אימה בחומרי הדברה, ושזו הייתה הסיבה לתופעות ההרעלה שחוויתי. אני מתנצלת על אני מטריחה אותך שנית, אך האם יתכן שחומרי הדברה גרמו לתופעת ההרעלה, ולא אי יכולת העיכול ??? בברכה, חנה

מנהל פורום תזונה טבעית