בהמשך להודעה הקודמת שכחתי להוסיף משהו מתעניינת בתז

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

27/10/2010 | 11:08 | מאת: יעל

ברצוני לשאול שאלה חשובה האם אכילה מחוץ לבית כמו מוקפץ שניצליה פלאפל שווארמה מה מבין המאכלים הללו ממולץ יותר לאכילה וכבריא יותר?? פחות או יותר ??. ומה התדירות שכן אפשר לאוכל מהם בחוץ?? ובאיזה תדירות? והאם ככה שסלטים מחומצינים בחוץ לא בריא לא בשמש אלא במקום סגור?? וחוץ מזה האם הרטבים שעושים במוקפץ סיוה טראיקי וכ"ו בריאים ?? אני פשוט בקטע של תזונה נכונה ובריאה בגלל זה אני מתעניינת?? האם חימום מזון ללא שמן פלפלאל מוכן שקונים בסופר שניצלים טבעות עוף ציפס שעוברים חימום במיקרוגל בטוסטר אובן ללא שמן כיון שאני לא נוטה להוסיף להם זה בריא??? שיטת החימום ?? והמזון עצמו? האם המבוגר עוף בריא גם ?? ללא הוספה של שמן ??

29/10/2010 | 13:57 | מאת: צביקה קורן

יעל שלום, הקריטריונים שלך ל"אוכל בריא" ואלכילה בחוץקצת שונים משלי, אבל אנסה לענות לשאלותייך האם אכילה מחוץ לבית כמו מוקפץ שניצליה פלאפל שווארמה מה מבין המאכלים הללו ממולץ יותר לאכילה וכבריא יותר?? פחות או יותר ??. - שווארמה זה מזון שמן ביותר ועשוי חתיכות לא איכותיות. פלאפל מטוגן בשמן עמוק שלא מחליפים אותו והוא ממש רעיל. אני לא דע מה זה "מוקפץ שניצליה" אבל אם מדובר בשניצל מטוגן גם זה פסול. אם את חייבת בשר, תאכלי דג בגריל או עוף בגריל, או סטייק. מה התדירות שכן אפשר לאוכל מהם בחוץ?? - כאמור, שלושתם בעיני "אוכל זבל" שכדאי להימנע ממנו. הכי גרוע הפלאפל! אם ככה שסלטים מחומצינים בחוץ לא בריא לא בשמש אלא במקום סגור?? - כדאי מאד להימנע מ"חמוצים" הם עמוסים במלח שמזיק לבריאות. האם הרטבים שעושים במוקפץ סיוה טראיקי וכ"ו בריאים ?? - שלילי! אני פשוט בקטע של תזונה נכונה ובריאה בגלל זה אני מתעניינת?? -את ממש לא בקטע של תזונה בריאה. לפי השאלות שלך יש לך חוסר ידע משמעותי מאד!! כדאי שתפני בהקדם לייעוץ אישי בתזונה טבעית. האם חימום מזון ללא שמן פלפלאל מוכן שקונים בסופר שניצלים טבעות עוף ציפס שעוברים חימום במיקרוגל בטוסטר אובן ללא שמן כיון שאני לא נוטה להוסיף להם זה בריא??? שיטת החימום ?? - גם זה "אוכל זבל". יש כל כך הרבה מזונות בריאים, למה את בוחר בסוג כזה של אוכל? האם המבוגר עוף בריא גם ?? ללא הוספה של שמן ?? - לא ממש. המבורגר זה בשר מעובד שבמספר מקרים נמצא בו חומר מסרטן (אקרילמיד). בהצלחה צביקה קורן

מנהל פורום תזונה טבעית