הנדסה גנטית
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
אילו מזונות עברו הנדוס גנטי?האם יש רשימה שכזאת או משהו כזה? ומה הסכנה במזון שכזה?
אל על שלום, יש שפע של מזונות שעוברים הנדסה גנטית וביניהם: תירס, חיטה, אורז, סויה, פשתן ועוד. אני מתאר לעצמי שקיימת רשימה, אבל היא לא ברשותי. לגבי הסכנות, זה נושא ששנוי במחלוקת בין המדענים. הבעיה העיקרית היא שהנושא חדש יחסית ולא הצטברו מספיק עובדות ועבודות המוכיחות את הנזק. בחיות מעבדה הוכחו נזקים. בעיה נוספת - אם מגדלים שדה כותנה מהונדס לייצר רעלים נגד מזיקים ולידו שדה חיטה או תירס, קיים חשש שהתירס והחיטה "יזדהמו" משדה הכותנה. זה נושא רחב מאד ובעייתי. בארה"ב (וגם בישראל) אין עדיין חוק המחייב סימון מוצרים שהונדסו גנטית ולכן מדינות האיחוד האירופאי מגבילות יבוא מארה"ב של מזון החשוד כמהונדס. בהצלחה צביקה קורן