לביבות

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

13/10/2010 | 15:07 | מאת: אמא

שלום ותודה הבת שלי בת שנה +4 , רזה יחסית, מעט אנמית, אוכלת מעט... אני מנסה להעשיר לה את התפריט בירקות ומזון בעזרת לביבות מטוגנות שהיא אוהבת מאוד (בתנור זה לא טעים) אני עושה לביבות מכל ירק... כמה שאלות ? 1. האם אפשר להכניס לבלילה קווקר ? או שבטיגון זה נהרס 2. מה עדיף להכניס לבלילה - קמח או פרורי לחם ? 3. האם אפשר להכניס טחינה לבלילה ? 4. האם אפשר לשים סומסום בבלילה ? ראיתי שככה זה גם יוצא בקקי... 5. האם אפשר לשים נבט חיטה (גרוס) בבלילה ? יש לזה ערך תזונתי לאחר טיגון ? 6. האם יש ערך בכלל לירקות בבישול ואז טיגון ?

14/10/2010 | 05:07 | מאת: טובה בר-שאן

אמא יקרה אני רואה שאת מקדישה הרבה מאמץ לשמור על בריאות ביתך אז למה מטוגן . שגורם לשרפת השמן והורס את רב המרכיבים הנהדרים שאת שמה בלביבה . ניתן להבריש בשמן זיית את הלביבה ולהכניסה לתנור וזה מאוד טעים וכך את מלמדת את בתך לאכל בריא. ללביבה מצויין להכניס נבט חיטה במקום לחם, קמח חומוס שמוסיף הרבה מינרלים וכן גם שומשום. 2. בבישול יורד ערך של ויטמינים מסויימים לכן עדיף לבשל קצר או להקפיץ. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

14/10/2010 | 19:30 | מאת: הילה

כדיי שהלביבות יהיו טעימות גם בתנור שימי מעט שמן בבלילה ,שמני את התבנית\נייר האפייה ולקראת סוף האפייה הפכי את הלביבות ואפשר להבריש במעט שמן. יוצא מצויין.

מנהל פורום תזונה טבעית