אוכל מבושל מוקפא
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום רב, אני סטודנט, ושאלתי חשובה מאד עבור סטודנטים, והיא בעניין האוכל הקפוא. כדי לחסוך בזמן, כל תחילת שבוע מכינים לי אוכל מבושל- מרק עם עוף, מרק עם בשר או עם קציצות, ולאחר שהאוכל מבושל מכניסים אותו למקפיא. אני במהלך השבוע מפשיר את האוכל(לעיתים יוצא שהוא נשאר במקפיא תקופה של עד חודש). לאחרונה גיליתי את החוק הידוע שאסור להקפיא ולהפשיר בשר\עוף יותר מפעמיים, שאלתי היא מה קורה לגבי האוכל המבושל שאני אוכל יום-יום(הרי גם הוא עובר תהליך של הקפאה הפשרה בישול ואז שוב הקפאה הפשרה), האם הפגיעה משמעותית? או שעדיף לאכול אוכל מהקפיטריה באוניברסיטה? תודה!
אבי שלום, מאד לא מומלץ להפשיר ולהקפיא שוב. הפתרון הוא לבשל מנה גדולה ולשמור בפריזר מנות קטנות לארוחה בשקיות ניילון, או בקופסאות קטנות. באופן כללי רצוי אכול אוכל מבושל בסמוך לבישול. אם אי אפשר לבשל כל יום, תשמור במקרר ל 2-3 ימים, או במקפיא. חודש זה יותר מידי זמן לשמירה. המזון בקפיטרה היא "פשרה" אפשרית. הוא לא מפורסם באיכותו. בהצלחה צביקה קורן