התפחת בצק שמרים באמצעות גופרית
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום! ברצוני לברר את קיום הנזק לבריאות משיטה מוזרה להתפחת בצק שמרים, עליה שמעתי לאחרונה. שמים בצק שמרים (שמרים, סוכר, קמח, שמן) שטרם תפח בשק ניילון סגור ומעל השק מניחים קופסת גפרורים עם הצד המצופה בחומר החום כלפי השק עם הבצק תוך הצמדת הקופסה למשך 10 דקות. לדברי הנסיין, הבצק תופח במהירות מופלאה, בזכות התגובה עם הגופרית שבקופסת גפרורים שמתקיימת אפילו דרך הניילון של השק. האם המאפה שהוכן באמצעות השיטה הזאת הנו רעיל או אולי שווה לנסות? תודה.
שלום רב, לצערי אין לי תשובה טובה עבורך. הגופרית בגפרורים לא משפרת בריאות, אבל אני לא יודע כמה חודר מבעד לניילון. בהצלחה צביקה קורן