חלבה מטחינה מלאה
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום, האם חלבה היא מאכל בריא, עקב היותה מבוססת על טחינה מלאה, עם 24% שומן לא רווי, ועקב היותה ממותקת בדבש וסוכר חום, וללא תוספת חומרים מלאכותיים? או שהיא מאכל מזיק, עקב היותה מוצקת, עם 8% שומן רווי (כאן מדובר על חלבה מסוימת, שקניתי בחנות טבע). עלי לציין שקראתי על טחינה ביתית, אולם אני אינני יכול לעשות טחינה ביתית (עקב היותי אלמן, שאינו יודע להכין בבית מאכלים כאלה). חג שמח. רוביק
רוביק שלום, לא פרטת את כל הרכיבים של החלבה ולכן קשה לי להתייחס. באופן כללי אתה יכול לאכול חלבה מהסוג הזה, בכמות מוגבלת ולא להיטרד מהשומן שבה, אלא אם כן אתה בעודף משקל או חולה בסכרת, או במחלה אחרת שמגבילה את השימוש בסוכרים ושומנים. בהצלחה צביקה קורן
צביקה שלום רב, ובכן, אשלים ואבהיר את הנקודות שהעלית. א. אני דווקא רזה ולא שמן (180/64). ב. אינני סוכרתי (אם כי הסוכר שלי איננו אידיאלי, אף כי תקין: 98-92 בצום). ג. להלן םירוט רכיבי החלבה: טחינה מלאה, סוכר חום, גלוקוזה, דבש, וניל ושורש ספונרי. ד. יש לי גם חלבה קצת שונה, שרכיביה: טחינת שומשום, מלטיטול, שומן צמחי (דקלים), חומר מתחלב E471, תבלין טבעי - שורש ספונריה, ונילין. אודה על התייחסותך לשאלתי בהקשר לשתי החלבות הללו ועל רקע המידע דלעיל. שבוע טוב. רוביק