שוקולד
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום רב, האם אתה ממליץ על אכילת קקאו באופן כללי. מה מה מכיל יותר נוגדני חימצון אבקת קקאו או חמאת קקאו. תודה, דנה
צביקה כתב עשרות פעמים שהנזק בקקאו עולה על התועלת ( נוגדי חימצון אפשר למצוא במאכלים יותר איכותיים). מפריע לספיגת הסידן .
דנה שלום, כפי שהילה ציינה, אני לא מתלהב מקקאו ומוצריו, למרות כל המחקרים. השוקולד מכיל 55% שומן והרבה סוכר. הוא מכיל מספר חומרים מזיקים: · קפאין · חומצה אוכסלית (גם בקפה ובתה) - מפריעה לספיגת סידן וגורמת להתגבשות אבנים בכליות. · תיאוברמין - דומה לקפאין. · שומן רווי - עליה ברמת השומנים בדם (טריגליצרידים). ·דימתילקסנטין ( DIMETILXANTIN) - גורם משקעים סידניים בשד. בנוסף, השוקולד גורם לאלרגיות, אקנה ("פצעי בגרות"), השמנה, צרבת, עצירות, מיגרנה, אבנים בכליות, עששת, גרוד. בהצלחה צביקה קורן