שוקולד

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

19/09/2010 | 12:19 | מאת: דנה

שלום רב, האם אתה ממליץ על אכילת קקאו באופן כללי. מה מה מכיל יותר נוגדני חימצון אבקת קקאו או חמאת קקאו. תודה, דנה

19/09/2010 | 14:56 | מאת: הילה

צביקה כתב עשרות פעמים שהנזק בקקאו עולה על התועלת ( נוגדי חימצון אפשר למצוא במאכלים יותר איכותיים). מפריע לספיגת הסידן .

20/09/2010 | 08:01 | מאת: צביקה קורן

דנה שלום, כפי שהילה ציינה, אני לא מתלהב מקקאו ומוצריו, למרות כל המחקרים. השוקולד מכיל 55% שומן והרבה סוכר. הוא מכיל מספר חומרים מזיקים: · קפאין · חומצה אוכסלית (גם בקפה ובתה) - מפריעה לספיגת סידן וגורמת להתגבשות אבנים בכליות. · תיאוברמין - דומה לקפאין. · שומן רווי - עליה ברמת השומנים בדם (טריגליצרידים). ·דימתילקסנטין ( DIMETILXANTIN) - גורם משקעים סידניים בשד. בנוסף, השוקולד גורם לאלרגיות, אקנה ("פצעי בגרות"), השמנה, צרבת, עצירות, מיגרנה, אבנים בכליות, עששת, גרוד. בהצלחה צביקה קורן

מנהל פורום תזונה טבעית