תזונה בזמן מחלה
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
יש לי מחלת הנשיקה ועל כן תפקודי הכבד גבוהים. ממה מומלץ לי להימנע? יש משהו שמומלץ דווקא לצרוך בימים אלה? תופעות המחלה מעבר לחום היא עייפות קשה ביותר וחוסר תאבון
שושי שלום, ראשית אני מציע לך לפנות לייעוץ אישי בתזונה בטעית ולא להסתפק בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. שנית, אני טוען שאין תזונה מיוחדת למחלה זו או אחרת. האדם הבריא והאדם החולה צריכים לאכול אתה תזונה - טבעית, איכותית, מאוזנת ומגוונת. בכל אופן, אני מציע לך להימנע ממזונות כבדים המכבידים על הכבד ומערכת העיכול (כמו: בשר, מלח, מטוגן, קמח לבן, צבעי מאכל ועוד). כדאי להוסיף מזונות משקמים ומחזקים כמוL: ירקות חיים ומבושלים (בעיקר כתומים), פירות, שקדים, אגוזים, דגנים מלאים וקיטניות רצוי מגידול אורגני. שלישית, תקראי בפרק המאמרים באתר שלי על חומרים מזיקים וחומרים מועילים בתזונתנו. רביעית, אם "תחפשי טוב", תמצאי מישהו שיציע לך משקה, תרכיז, גלולה, או אבקה של צמח פלאי, או תערובת צמחים ש"מרפאים כל מחלה". זה עולה מאות שקלים אבל למי אכפת, אנחנו אוהבים "תרופות טבעיות" ולא רוצים להתאמץ ולאכול סלט כל היום... בהצלחה צביקה קורן