חומץ וקוקוס
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
הי! הייתי שמחה לדעת את הערך התזונתי של קוקוס, וגם של חומץ (ומה זה בכלל חומץ?! ממה הוא עשוי) מבחינת שומן (ואיזה סוג של שומן - רווי / בלתי רווי), ושאר המרכיבים. תודה
שלום סימה קוקוס הוא סוג של אגוז. הוא מכיל במצבו הטרי 363 קלוריות ל100 גרם, ובמצב מיובש 673 קלוריות. כמו רוב האגוזים גם הקוקוס מכיל הרבה מאד שומן, אך בניגוד ליתר האגוזים, השומן שבקוקוס הוא ברובו רווי, כמו השומן המגיע מן החי. שומן זה אינו רצוי לנו, ולכן כדאי לצרוך קוקוס במתינות יחסית. לגבי חומץ: החומץ מופק מסוגים שונים של דגנים , ירקות ופירות. הוא תוצר של תסיסה. חיידקים משתמשים בסוכרים שנמצאים בחומר הגלם, ומייצרים חומצות. כשהתהליך מושלם, לא נשארו כמעט סוכרים בחומר, והוא מאד חמוץ. זה חומץ. לחומץ יש ערך קלורי נמוך, הוא משמש כתוספת טעם או לשימור. אין הבדלים משמעותיים בין סוגי חומצים, מלבד בטעמם. יש חמוצים יותר או פחות, עם טעמי לוואי של חומר הגלם (למשל בחומץ תפוחים ניתן להרגיש שאריות ריח וטעם של תפוחים). בחומץ אין שומן. בתיאבון.