סטיביה
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום. אני חולת סכרת ולפני כמה ימים קניתי שתיל סטיביה לגינה מתוך מחשבה שזה יהיה יותר נחמד להכניס את העלים לקפה מאשר כל סוג של סוכרזית לא טבעית. טעמתי במשתלה את העלה והוא היה מתוק להחריד. אבל כשהגעתי הביתה ושמתי עלים בקפה הוא לא המתיק ונשאר מר. שאלתי היא כיצד אני מפיקה ממנו את המתיקות ? (אני ניסיתי גם לשבור את העלה לפני בשביל להוציא את המתיקות וזה לא עבד) האם אני חייבת חהפיק ממנו שמן, ואם כן אז איך ? תודה רבה.
תמר שלום, אולי השילוב של קפה וסטיביה לא מפיק מתיקות כמו העלה עצמו. אני לא יודע איך מפיקים מתיקות מעלי סטיביה. ניתן לקנות בחנויות טבעי טיפות סטיביה או אבקה. אני מציע לך להימנע משתיית קפה, או להתרגל לשתות ללא המתקה. השתייה המומלצת בגישת התזונה הטבעית: מים, תה צמחים ומיץ ירקות. את אלה לא צריך להמתיק.... בהצלחה צביקה קורן