שלום, שמעתי שיש ירק בשם
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
סליקורניה? ויש לו טעם כמו מלח, והוא למעשה משמש כתחליף למלח. זה באמ תכזה בריא? ואפשר לצרוך ממנו בכמויות גדולות בניגוד למלח? תודה!
לקריאה נוספת והעמקה
שלום רב, לא שמעתי על הצמח הזה עד עתה. בחיפוש קצר באינטרנט מצאתי מידע כללי עליו, אבל לא את כמות הנתרן, או הגורם לטעם המלוח. לכן לא אוכל לתת המלצה בנושא. אני חושב שבכמות קטנה אפשר לצרוך אותו, כתבלין בהצלחה צביקה קורן
יש צמח כזה והוא גדל בערבה וברמת נגב במים מליחים. הוא מופיע כעלים ירוקים ומשמש תחליף מלח בסלט. בארץ הוא לא נקלט אלא רק בחו"ל (צרפת, הולנד וכו').
משרד הבריאות אישר השבוע לשימוש כתבלין את צמח הסרקוקורניה (סליקורניה רב-שנתי). הסרקוקורניה הוא פיתוח ישראלי וגדל על שפת ים המלח. עליו היבשים מכילים 7% נתרן בלבד (במקום 36% במלח), 16% חלבון, 3% אשלגן, קצת סידן וברזל. טעמו מלוח מאד ועדין.