שאלה לצביקה
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום בדרך כלל מפריד מזונות. אני משתדל לא לערב עמילנים עם פירות וכ"ו. השאלה היא : האם דינו של (עדשים) או גרגרי חומוס טחון לקמח לצורך הוספה למאפה עם פרי , אסורה - כמו קמח מלא רגיל מחיטה או שיפון . או שהחומוס בעצם חלבון, והרי פנינה ממליצה לאכול פרי יחד עם נבטי עדשים -נכון אמנם ההנבטה משנה הרכב אך בכ"ז מה דעתך? לרעיון לשלב קמח חומוס באותה ארוחה עם פרי - פעם ב... בדרך כלל אוכל פרי עם אבוקדו או אגוזים. תודה לפירוט הסבר
שלום רב, לא ברור לי ממה מורכב "המאפה" שלך ולכן קשה להתייחס בדרך כלל מאפים סותרים את תורת הצירופים בשל ריבוי הרכיבים שבהם. אני לא מתלהב ממאפים ומעדיף שהמזון יהיה פשוט ככל שניתן ובכלל זה גם מזון מבושל. אם אתה אדוק בתורת הצירופים (אני לא) מדובר בשילוב לא רצוי שעלול לגרום לגזים ולהפרעות עיכול. אם לא, שווה לנסות ולראות איך הגוף שלך מגיב. בהצלחה צביקה קורן