חומצה פיטית וחומצה אוקסאלית

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

22/05/2010 | 16:42 | מאת: ניר

צביקה וטובה שלום, אני יודע שחומצה פיטית וחומצה אוקסאלית משפיעות על הספיגה של המינרלים בגוף. האם ניתן לנטרל חומצות אלה מהמזונות השונים אשר מכילים אותם, אך מכילים גם מינרלים חשובים בו זמנית (קטניות, שומשום מלא, ירקות ירוקים וכד'). - כיצד ניתן לנטרל את החומצה הפיטית מהקטניות (עדשים, שעועית, חומוס)? - כיצד ניתן לנטל את החומצה האוקסאלית מהירוקות הירוקים? - כיצד ניתן לנטרל את החומצה בשומשום מלא? (אני צורך אותו על בסיס קבוע) * האם חימום יכול לעזור בנטרול? * האם השריה במים למשך הלילה יכולה לעזור בנטרול? * האם הנבטה של הקטניה יכולה לעזור בנטרול? תודה מראש ניר

23/05/2010 | 06:32 | מאת: צביקה קורן

ניר שלום, חימום ובישול מנטרלים את החומצה האוכסלית בירקות עליים ובקיטניות. לגבי שומשום מלא, חימום או קליה במחבת (ללא שמן) מנטרלת את החומצה האוקסלית, אבל הורסת את השמן האיכותי שבו. לכן, למי שחשוב הסידן, יקלה את השומשום. למי שחחשוב השמן והויטמינים, יאכל טחון טבעי. הנבטה מועילה בצורה חלקית בלבד. אגב, קקאו ומוצריו מכילים הרבה חומצה אוקסלית - כדאי להימנע! בהצלחה צביקה קורן

מנהל פורום תזונה טבעית