סכרין
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום צביקה, קראתי שבשנת 1991 הסיר FDA את המלצתו מ-1977 לאסור השימוש בסכרין, ושסכרין אושר לשימוש בארה"ב בכמות נמוכה. מה זה "כמות נמוכה"? ארגון הבריאות העולמי קבע את גבול הצריכה המומלץ לסכרין ל- 2.5 מ"ג לק"ג משקל גוף. קראתי גם כמה מאמרים שלך. לאור הנ"ל, האם מקובלים עליך ההמלצות והאישורים הנ"ל? ברוך
שכחתי (וברצוני) להוסיף בנדון: א. לדברי FDA, אישוריו נקבעים לפי הוכחות מחקריות או לפי הכרת בטיחותם של המוצרים עפ"י מספר ניכר של אנשים שהשתמשו בהם במשך תקופה ארוכה. ב. סכרין אושר לשימוש גם במדינות האיחוד האירופי (ולא רק בארה"ב). שבת שלום. ברוך ל.
ברוך שלום, בעיני, כמייצג של גישת התזונה הטבעית, כל הממתיקים המלאכותיים פסולים (ציקלמאט, סכרין, אספרטיים, אססולפאם K ו"הלהיט" האחרון - סוכרה-דיאט). שים לב למילה "מלאכותיים"! אנחנו אמורים להכיס לגוף רק מזון טבעי שהגוף (הכבד ומערכת העיכול) יודע לטפל בו. לכל השאר יש מחיר בריאותי בטווח הקצר או הארוך. תקרא למטה את ההתכתבות הארוכה שלי עם רחל בנושא הסוכרה-דיאט ותקבל מושג רחב יותר על דעתי בנושא. בהצלחה צביקה קורן