שאלות לצביקה
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום בפאפיה יש אנזימי עיכול-כך שמעתי. אם אני סובל מבעיות גזים ונפיחות (אוכל הרבה ירק ופרי) איך כדאי להעזר בפרי? 1)לפני האוכל ? אחרי? מספיק כמה פרוסות של פאפיה מיובשת(תוצרת עצמית)?איך בדיוק לנצלה בנושא של האינזימים שבה.?י ( כמובן לא בארוחה עמילנית.) 2) בלי קשר : אכילת קווקר לא מבושל - כך כמו שקונים , מושרה במים או במיץ גזר לכמה דקות- א) האם בסדר? כי יש עמילנים שחיבים לבשל? ב) מה מרויח שאוכל חי ? ומה מפסיד שמבשל בתבשיל חצי שעה בערך? ג)כדי להמנע מעצירות שמעתי שצריכים לשתות הרבה מים שאוכלים קווקר- (לא שותה בזמן האוכל) - האם חשוב ללוות את הקווקר בשתיה מיד - או אפשר חצי שעה לפני או אחרי אכילתו או בהמשך היום , או מספיק שמלווים את אכילתו בטחינה מימית ד) מה היחס ? כף קווקר - לכמה מים? ה) תודה לכל התשובו ת
דן שלום אכן בפפאיה יש את האנזים פפאין המפרק חלבונים. לשאלתך הראשונהפשוט לאכל את הפפאיה (מקווה שלא יבשתה אותה בתנור כי אז חלק מהאנזימים פשוט נהרסים. 2.אוכלים את הפפאיה עם האוכל מס' פרוסות. 3. מצויין קוואקר עם מיים כי אז יש הפרשה של חומר מוצילגי העוזר מאוד לריפוד הקיבה וליציאות תקינות ניתן גם לבשל לא תפסיד כלום. 4. הרי אתה מבשל את הקווקר עם המים. חשוב מיים כדי לגרום להתנפחות הסיבים של הקוואקר והפרשת החומר המוצילגי. 5. כף קוואקר על כוס מים בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן