האם חליטה של "צמחי מרפא" לא הורסת את כל הטוב שבהם?
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום לכולם, הייתי מעוניין לדעת האם חליטה של צמחי מרפא וצמחי תבלין למיניהם(במים חמים כמובן) לא פוגמת בתכולת "הרכיבים הטובים"(נכון...זאת הגדרה רחבה, אך בכל זאת...) המצויים בצמחים אלו ושלשמם אנו צורכים אותם? אם כן, אילו חומרים לא שורדים את החליטה ? האם עדיף לאכול אותם חיים או לחלוט אותם? בנוסף, אני נמנע משתיית משקאות חמים, האם עד לקירור המשקה החליטה "מאבדת מכוחה" מבחינת תכולת אותם הרכיבים? רב תודות ים
ים שלום המיים החמים ממצים מצמח המרפא את החומרים הפעילים שלו שעוזרים לנו מבחינה רפואית . בחימום כמובן שיש חומרים שנהרסים. הכל הוא לפי המטרה לשמה אנו לוקחים את אותם צמחים. בבררכה ובהצלחה טובה בר- שאן
תודה רבה לך טובה. ההיגיון אומר שצמחים שמקובלים כתבלין לסלט או לתבשיל, עדיף לאכול אותם "חיים". אך לפעמים נתקלים בתבלין/צמח מרפא כמו לדוגמא - הזעתר, שמשמש גם לתה לריפוי כאב בטן ונפוץ גם כתבלין לסלט/לבנה וכדומה... מה עושים? והאם יש הבדל משמעותי בין הצורות? יש איזה "כללי אצבע"? או שצריך לברר את זה על כל צמח בנפרד? תודה רבה ים