מזון קפוא
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
האם אוכל קפוא לא רק ירקות פחות טובים ממזון טרי? למה מזון קפוא פחות טוב או בריא ממזון טרי? ההקפאה מורידה משהו מהערך התזונתי של האוכל?
נעמה שלום, תלוי את מי שואלים... בעיני מזון קפוא זה מזון מת... בירקות חיים יש אנזימים ו"ויטליות" שאנחנו מקבלים מהם. חלק מהויטמינים נהרס בהקפאה. מבחינת מינרלים אין הבדל. כדאי כמובן לאכול ירקות טריים ורצוי מגידול אורגני. בהצלחה צביקה קורן
אני לא מומחית, אבל אני יודעת היטב שהרבה מהמזון הקפוא עובר תהליכים כימיים, שלא רק שאינם מוסיפים לו טוב, אלא גם ממש מכניסים חומרים לא בריאים לתוכו, כדי שיישמר היטב ולאורך זמן. הבשר הקפוא (כמו שניצלים בצורות דינוזאורים) עובר תהליכי עיבוד ותוספות מינרלים. ובקיצור, רק אם חייבים ואין ברירה, אחרת עדיף טרי.