חלבון מהצומח - ספיגתו וכמות מומלצת
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
לטובה(או צביקה) שלום , בעקבות המלצתך לצרוך חלבון ביחס של 0.8 גר' לקילוגרם (ללא עוסק בספורט) ,רציתי לדעת האם את ממליצה גם לאדם טבעוני לצרוך כך או נכונה הטענה ששמעתי שהיות והערך הביולוגי של חלבון מהצומח (גם לאחר השלמה)הינו נמוך ולכן ספיגתו בגוף לא יעילה ויש לצרוך יותר מ 0.8 וא"כ מהו היחס המומלץ. שאלה נוספת :מה היחס המומלץ להשלמת חלבונים מהצומח (כלומר על כל גרם חלבון נניח מקיטניות יש לצרוך גרם מסוים מדגנים) שאלה אחרונה :משום מה פירות יבשים הפופולארים בטו בשבט לא נהוג לשוטפם לפני אכילתם .האם מומלץ לשוטפם כמו כל פרי ?
שרון שלום, א. הטבעונים ממליצים לצרוך 0.3 גרם חלבון לכל קילוגרם ממשקל הגוף. המספר 0.8 לקוח מתחום התזונה הקונבנציונלית... לגבי הספיגה, יש מה שנקרא "זמינות ביולוגית" = מידת הספיגה בגוף. לחלבון הביצה יש זמינות ביולוגית גבוהה ביותר (96%), אחריה בא הבשר והדגים עם 80%. לשקדים אגוזים וזרעים יש בין 70% ל 80% זמינות ביולוגית, אבל זה מגיע ללא רעלים ועם חומרים מועילים רבים. אני חושב שאתה לא צריך להגדיל את הכמות מעבר ל 0.8. עודף חלבון פוגע בבריאות וכבר כתבתי על זה רבות בפורום. ב. אין נוסחה לנושא הזה. השילוב של דגנים וקיטניות נותן חלבון מלא. יחס של שליש קיטניה ושני שליש דגן מלא אפשרי בהחלט. ג. מומלץ לשטוף במים חמים, אבל יותר כדאי לקנות מגידול אורגני ולשטוף. בהצלחה צביקה קורן