מיץ לימון
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
צביקה שלום, תודה על תשובתך לגבי החומוס. יש לי שאלה נוספת שאני מתחבט בה בזמן האחרון: האם מיץ לימון הינו דבר רגיש? אם סחטתי בתחילת שבוע שעבר לימונים והשארתי את המיץ במקרר האם נוטה להתקלקל או שיכול להישמר לאורך זמן רב? אם אורך כמה זמן אתה מעריך? אם אני מוסיף אותו מנות אחרות האם הוא ייטה קלקל אותם יותר מהר או לשמור עליהם? אם הוא אכן רגיש כפי שאמרו לי, האם יש דבר אחר בו אוכל להשתמש כחומר משמר טבעי שאפשר להכין ולהוסיף בקלות? תודה ויום נפלא אחיהוד תודה
אחיהוד שלום, לא הבנתי את מה אתה רוצה לשמר... מדוע לא לאכול כל יום מזון טרי וטבעי? מיץ לימון הוא חומר אורגני ומתקלקל אחרי כמה ימים. מלח וחומצת לימון הם חומרים משמרים (משתמשים בהם בסלט חומוס ומזונות אחרים), אבל אני לא ממליץ להשתמש בחומרים האלה. אגב, לגבי הקיטניות, כדאי לבשל כמות גדולה, להקפיא במנות קטנות ולהפשיר כשצריך. בהצלחה צביקה קורן בהצלחה צביקה קורן