לחם שיפון

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

12/10/2009 | 20:49 | מאת: צחי

רציתי לדעת, נאמר שלחם שיפון יותר טוב מלחם חיטה מלאה - יותר קל לעיכול ולהרבה אנשים הוא הרבה יותר טוב כי ישנה איזושהי רגישות / אלרגיה לחיטה ללא כל קשר לצליאק אלא ממשהו נוסף/ אחר - זה לפחות מה שאני הבנתי. אשמח לקבל קצת יותצר הסבר בנושא , וגם מה ההבדל בינו לבין לחם כוסמין שמתחיל ליהיות יותר נפוץ בזמן האחרון? האם הוא גם עדיף על כוסמין? ושאלה נוספת - במרבית הלחמים של שיפון שהם 100% שיפון מלא ואפילו ללא שמרים מוסיפים גלוטן ללחם ובחלקם אף רשום במרכיבים "גלוטן חיטה" . שאלתי היא האם זה הופך כבר את כל היתרונות / ההבדלים בינו לבין הלחמים האחרים (חיטה מלאה / כוסמין) ללא רלוונטיים או לפחות רלוונטיים האם הרגישות המדוברת הנ:"ל לחיטה קשורה בכל זאת לגלוטן ולזה שבשיפון אומנם עקרונית יש גלוטן אבל ברמה יותר נמוכה מבחיטה? או שמה מדובר בסיבה אחרת ותוספת הגלוטן לא קשורה לעיניין והיתרונות של השיפון עדיין שרירים וקיימים באותה המידה? דא"ג האם יש גלוטן חיטה וגלוטן שיפון ? האם מדובר בחלבונים שונים או משהו כזה או שגלוטן זה גלוטן לא משנה איזה דגן הוא המקור שלו? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
14/10/2009 | 05:48 | מאת: טובה בר-שאן

צחי שלום לחם שיפון טוב יותר כיוון שכמות הגלוטן שלו קטנה יותר. גלוטן זהו חלבון הקושר את חלקיקי הלחם וכך ניתן ל"נפח" את הלחם ולגרום לו להיות יותר אוורירי. לכן לעיתים מוסיפים גלוטן לקמח על מנת שהלחם לא יהיה דחוס מידי ומתפורר. הגלוטן גורם לבעיות אלרגיות רבות לאנשים. בנוסף ללחם שיפון אינדקס גליקמי נמוך יותר -כלומר מעלה פ]חות מהר את הסוכר בדם. לדגנים שונים ישנם סוגים שונים של חלבונים הגורמים לרגישות. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

מנהל פורום תזונה טבעית