ת"א
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
יש לי שאלה בבקשה, צירופי מזון, אני מאוד מבינה את הרגישות והצורך. יחד עם זאת אני ספורטאית ואחד הדברים הבסיסים שמלמדים אותנו בתזונה הוא אכילה של פחמימות וחלבונים, בעיקר לאחר פעיות חשוב שהגוף יקבל את שניהם יחד.... הפחמימה עוזרת לחלבון להחזרה ולבנית השריר. האם זה לא נכון ואם כן איך אני כספורטאית אמורה להתנהל עם צירופי המזון. תודה עדי
עדי שלום, הנושא שנוי במחלוקת וכתבתי על כך כמה פעמים בפורום (גם לפני יומיים לתחיה). המשפט שלך:"אחד הדברים הבסיסים שמלמדים אותנו בתזונה הוא אכילה של פחמימות וחלבונים, בעיקר לאחר פעילות חשוב שהגוף יקבל את שניהם יחד" הוא מוסכמה של התזונה הקונבנציונאלית. שיטת הפרדת המזונות גורסת שאפשר לקבל חלבון ולבנות שריר גם כשעושים הפרדת מזונות. עם זאת, ישנם הרבה מזונות שיש בהם גם חלבון וגם עמילן כמו דגנים (אורז, דוחן, לחם מלא ועוד שיש בהם 10% חלבון) וקיטניות (שיש בהן 15% - 20% חלבון, אבל גם פחמימות). למרות זאת הדגנים נחשבים מזון עמילני (פחמימות) והקיטניות נחשבות מזון חלבוני. זה אחד הקשיים באימוץ השיטה. לסיכום, אם את ספורטאית ואוכלת מזון טבעי, מאוזן ומגוון, את לא חייבת להקפיד על הפרדת מזונות. בהצלחה צביקה קורן