סירופ תירס

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

10/08/2009 | 14:24 | מאת: עומר

שלום וברכה, מה הוא סירופ תירס? כמו כל סוכר? או יותר כמו מייפל או אגבה? האם הוא בעל אינדקס גליקימי גבוה? מומלץ בתזונה הטבעית? תודה מראש ויום טוב, עומר.

10/08/2009 | 18:50 | מאת: צביקה קורן

עומר שלום, החומר הזה מזיק ומסוכן. בעברית: סירופ תירס באנגלית: high fructose corn syrup - HFCs חוקרים מצאו הוכחות שמשקאות "קלים" ומוצרי מזון שהומתקו ב HFCS תורמים להתפתחות סוכרת, במיוחד אצל ילדים. במחקר שנערך בארה"ב (Rutgers University) נמצא, כי משקאות שהומתקו ב HFCS מכילים חומר הנקרא "קרבוניל" (carbonyl) שנמצא בדמם של חולי סוכרת. החומר גורם נזק לתאים ולרקמות ומעורב בסיבוכי סוכרת. לדברי החוקרים, פחית משקה אחת מכילה פי חמש מהכמות הנמצאת בדמם של חולי הסוכרת. מקור: http://www.sciencedaily.com/releases/2007/08/070823094819.htm החומר הזה נמצא במשקאות ממותקים המיובאים מחו"ל (בקרטונים). לצערי רואים אותם הרבה גם בחנויות טבע כ"משקה בריאות". כדאי להביט בתווית ולהחזיר למדף. המלצה: להימנע משימוש במשקאות שהומתקו ב HFCS! בהצלחה צביקה קורן

11/08/2009 | 00:44 | מאת: עומר

אחלה! עזרת לי מאוד... המון תודה.

מנהל פורום תזונה טבעית