אשמח להסבר
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
תוכלו בבקשה להסביר לי את ההגיון של הפרדת חלבונים ופחמימות ע"מ להרזות? והאם זה אכן עובד? תודה
דניאל שלום, כפי שכתבתי כבר מספר פעמים, הנושא שנוי במחלוקת. הדיאטניות הקליניות שוללות את הנושא בטענה שבכל מזון כמעט יש את כל אבות המזון. המצודדים בשיטה טוענים שמזונות העשירים בחלבון עוברים תהליכי עיכול שונים (ומשתמשים באנזימים שונים) מאשר מזונות העשירים בעמילן, או בשומן. עמילן נמצא בקיבה זמן קצר יחסית ואילו בשר נמצא 4-6 שעות ולכן אכילה של חלבון עם עמילן (לחם, פת"א אורז וכד') גורם להפרעות עיכול, גזים ועיכול לא שלם. בספרו של דר' יצחק בן אורי "תזונת האדם ובריאותו" תמצא הסבר מפורט לנושא, שאין לי אפשרות לחזור עליו במסגרת הפורום. לעניין ההרזייה, מצאו שאנשים ששומרים על הפרדת מזונות אוכלים פחות. דבר זה בשילוב של עיכול יעיל מועיל לאיזון המשקל. בהצלחה צביקה קורן