שאלה על חלב
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
אני בן 34, ספורטאי רץ למרחקים ארוכים. בשנתיים האחרונות פיתחתי רגישות למוצרי חלב- בעיק חלב ושוקו הגורמים לשלשולים דקות עד עשרות דקות מזמן שתיית החלב. שאלתי כפולה: 1. מדוע רק כעת זה קורה ולא בעברי? 2. האם המצב אבוד או שיש דרך להמשיך לשתות חלב מבלי לסבול?
שלום, לא ברור לי למה הרגישות שלך לחלב התפתחה דווקא בשנתיים האחרונות. בכל מקרה, כנראה שיכולת הגוף שלך לעכל חלב נפגעה. אצל כ-1% מהאנשים יורדת במהלך החיים רמת הלקטאז (האנזים שמעכל את הלקטוז, הסוכר שבחלב) למצב של חוסר יכולת לעכל כמויות גדולות של לקטוז. זאת כתוצאה ממחסור באנזים המפרק, שמוביל לתופעה המכונה "אי-סבילות ללקטוז" - בעיית עיכול מוכרת. צריכה של לקטוז עודף בעת חיסרון בלקטאז גורמת בדרך כלל לגזים, נפיחו?ת, כאבי בטן, בחילות ושלשולים. חלק מהסובלים מאי-סבילות ללקטוז מסוגלים בכל זאת לצרוך לקטוז, אבל בכמויות קטנות ומדודות. לפיכך, קרוב לוודאי שאין מניעה שתצרוך חלב ומוצרי חלב. ייתכן מאוד שתוכל ליהנות מחלב דל או נטול לקטוז או לחילופין מיוגורט, קוטג' וגבינות קשות, שמכילים באופן טבעי כמויות קטנות של לקטוז. בכל מקרה, כדאי לך לבקש הפנייה מרופא המשפחה שלך לבדיקות מעבדה רלוונטיות. בהצלחה ורק בריאות!
שלום רב, אני מסכים עם התשובה של איתמר. בנוסף, אני מציע לך להפסיק למשך שלושה שבועות צריכה של כל מוצרי החלב ובהדרגה לחזור ליוגורט עיזים וגבינות עד 5% שומן. אם התופעה תחזור - תצטרך לוותר על מוצרי חלב או לסבול את אי הנוחות הכרוכה בכך. על שוקו אפשר לוותר בכל מקרה - הוא גורם לבריחת סידן. בהצלחה צביקה