תזונה כמניעה בדלקות גידים

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

08/06/2009 | 11:02 | מאת: חיים

שלום לכם, לאחר דלקת בגידי אמה ימין - גידי המכופפים ולאחר טיפול קונבנציונאלי פניתי גם לטיפול בדיקור סיני במסגרת מכבי טבעי. אציין שהדלקת הופיע לאחר מאמץ במכופפי יד ימין(יד מובילה). כמו כן אני משתמש בסד לקיבוע לילה ביד ימין.גם לאחר השימוש בסד וגם ללא הסד מורגש בבקר קושי בכיפוף הזרת הקמיצה והאמה באצבעות היד כמו כן מורגשת מעין בצקת, כאילו האצבעות נפוחות במקצת . לאחר כשעה ועד שעתיים עם החזרת היד לפעילות התופעה נעלמת וגם תחושת הנפיחות באצבעות. המטפל המבצע לי את הדיקור הסיני,לאחר ששמע על הסימפטומים הללו שאל אותי לגבי תזונה שכללה צריכה מרובה של קישואים, חצילים עגבניות לאחרונה. לתשובתי החיובית ,המליץ על הורדה של צריכת הירקות הללו ובמקביל המליץ על שימוש בתוסף שמן דגים (אינני זוכר את שמו) בתדירות של פעמיים ביום כל פעם 2 כדורים. להסברו קיים קשר בכל הקשור לקשיון מפרקים/גידים לצריכת הירקות הללו באופן מוגבר. מבקש לשאול האם אכן קיים קשר כזה /השפעה של הירקות הללו בהקשר זה וכן מה תרומת שמן הדגים כתוסף למניעת התופעה . תודה ושבוע טוב חיים

לקריאה נוספת והעמקה
09/06/2009 | 10:06 | מאת: צביקה קורן

חיים שלום, ירקות ממשפחת הסולניים (חציל, עגבניה, פלפל ותפוח אדמה) לא מומלצים לאנשים עם פגיעה במפרקים. יש בהם רעלן בשם סולנין המחמיר מצבים של מחלות מפרקים. בגישת התזונה הטבעית גם סוכרים פשוטים וחלבונים מהחי, היוצרים תגובה חומצית בגוף, פוגעים במפרקים. שמן דגים מכיל חומצות שומן חיוניות שיש להן השפעה על תאי הגוף, העצבים, המפרקים והגידים. בהצלחה צביקה קורן

מנהל פורום תזונה טבעית