מה הזמן האופטימלי להגשת חומוס העשוי ללא חומרי שימו
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
מה הזמן הנכון להגשת חומוס שנעשה ללא חומרי שימור ונשמר בקרור,בויכוח ידידותי עם בעל מסעדה,אמרתי שלמיטב ידיעתי ,חומוס מרגע שהוכן גם עם נשמר במקרר הוא טוב לכ4 שעות,ומזמן זה איכותו מתחילה לרדת,האם זה נכון האם יש כללי בריאות להכנת חומוס במסעדה מבחינת הרכב החומרים,או שהתהליך זהה להכנת חומוס ביתי
קח למשל את החומוס האורגני שהוא ללא חומרים. אומנם הוא מתקלקל הרבה פעמים כבר במדף אחרי כמה ימים אבל מה שבטוח שמשרד הבריאות מאשר להם 3 שבועות חיי מדף. אני קונה בעדן טבע מרקט חומוס אורגני טרי הטעם שלו נשאר נהדר גם אחרי שבוע למרות שהם ממליצים לצרוך אותו עד 3 ימים מהקניה.למרות שהם עושים כל יום טרי.
בנר שלום, חומוס שלא נשמר בקירור מתקלקל לאחר כמה שעות. חומוס תוצרת בית, ללא חומרי שימור אפשר לשמור 3-4 ימים במקרר. למשיב השני, אני מבקש להפסיק לשווק את "עדן" במסגרת הפורום. הודעות מסוג זה יימחקו. בהצלחה צביקה קורן