איך לאכול תרד
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום ותודה מראש על התשובה. אני רוצה לברר לגבי תרד. קראתי שהוא מאד בריא ויש לו מלא מלא יתרונות. אבל קראתי גם שהוא עלול לצבוע את השיניים באפור. האם זה נכון? גם קראתי שיש בו איזושהי חומצה שמתפרקת ומשתחררת ומונעת ספיגה של סידן. האם זה נכון? אז איך אפשר לאכול תרד בלי לפגוע בסידן? איזה מזון מומלץ לשלב עם תרד? האם מומלץ לבשל את התרד או לאוכלו חי? כמה זמן צריך לשמור בין אכילת תרד לאכילה של מזונות עתירי סידן כדי להבטיח שנוכל להינות מהיתרונות של כולם? תודה שוב, שירלי.
שירלי שלום אכן בתרד יש חומצה אוקסלית אשר מונעת את ספיגת הסידן. לכן כאשר את רוצה לאכל מאכלים עשירים בסידן כמו טחינה, שקדים, סרדינים, גבינה ,אל תאכלי אותם ביחד עם התרדבאותה ארוחה. 2. תרד ניתן לאכל חיי בסלט , ניתן לאכלו מבושל או מאודה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן