לצביקה
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום רב את כותב: שורשי סלרי ופטרוזיליה כדאי לבשל יש הסבר? למה לא לאכול חי? 1)במידה ובכז אוכלים חי?מה הבעיות? 2)ברוקולי את ממליץ דווקא לאכול חי.ודווקא הוא ידוע כעושה גזים. האם ככל שנבשלו יותר זמן - יהיו פחות גזים ?או ?הפוך? 3)איזה עוד ירקות רגילים או שורש לא מומלץ לאכול חי? 4) בלי או עם קשר ,יש הרבה פריטים שיוצרים אצלי גזים קלים ו או גרפצים . "עולה לי " מהשום מבצל . גזים מכרוב ומשפחתו מ עדשים אפילו נבוטים מנדרינות וכו" וכ"ו . השאלה : האם זה גם מזיק באיזשהו אופן? ולא לצרוך המון מזונות בריאים? או רק מטרד קל של גזים , ולפעמים גם נפיחות ומלאות .שאפשר להתעלם מהם.
דנה שלום אם נוח לך לאכול שורש סלרי חי ואין לך תופעות לוואי - בתיאבון. ציינתי ששורש סלרי ושורש פטרוזיליה כ ד א י לבשל. ברוקולי זאת פרחת ובתור שכזאת לא רצוי לבשל הרבה זמן ואפשר גם לאכול חיה. אותו הדין לגבי כרובית. הירקות האלה ידועים כ"מגיזים" (חי או מבושל) ואם זה מפריע כדאי להימנע. שורש סלרי, שורש פטרוזיליה, תפוח אדמה ובטטה כדאי לסשל. הצטברות גזים במערכת העיכול היא תופעה ידועה בקרב צמחונים וטבעונים. זה לא מזיק, אבל לא נעים. אם תעשה חיפוש על המילה "גזים" תמצא כמה תשובות שנתנו בנושא בעבר. בהצלחה צביקה קורן