שאלה
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
צביקה שלום רב על איזה מסחטה אתה ממליץ לגבי מיצי פירות קשים? הבנתי כי יש צנטריפוגה ויש עוד סוג. האם הצנטריפוגה היא זו שלא יוצרת רדיקלים חופשיים או שמסחטה מסוג אחר? דבר נוסף, האם במכונה אשר עושים מיץ תפוח נשאר הפקטין או שבמיץ אנחנו מאבדים אותו? יעלי
יעלי שלום, לגבי מסחטה, עניתי כמה פעמים בפורום - תעשי חיפוש על המילה "מסחטה". בכל אופן יש שלושה סוגים: הרגילה - סיבובים מהירים (צנטריפוגה), נפוצה בארץ, זולה, לא שומרת בצורה טובה על הרכיבים התזונתיים השניה סיבובים איטיים (mastication ) - טובה יותר ויקרה יותר השלישית, עובדת בדחיסה (compressiom), הטובה ביותר וגם היקרה ביותר. ניתן לרכוש בארה"ב או באינטרנט. הפקטין נמצא בעיקר בקליפה ולכן אם סוחטים, הוא נזרק יחד עם הקליפה. בהצלחה צביקה קורן