שקדים

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

01/02/2009 | 14:30 | מאת: שירה

שלום, אבקש לדעת באיזה אופן נשמרים ערכים תזונתיים של שקדים כאשר קולפים את הקליפה הדקה שלהם. 1. כאשר משרים אותם במים מהברז למשך כמה שעות. 2. כאשר משרים אותם במים רותחים למשך כ- 5 דקות. שאלה נוספת: קראתי שהמלצת לאכול אפרסמון על בסיס יומי. האם האבחלה (אני לא יודעת אם כתבתי את זה נכון, אבל אתה בטח מבין) אינה מזיקה. מבחילים את האפסמון מחומר כימי גם את האורגנים. אפשר להבחיל אותם בהשהייה בדלי עם מי ברז למשך 6 ימים אבל אף אחד לא עושה את זה. אודה לתשובתך. שירה

02/02/2009 | 12:04 | מאת: צביקה קורן

שירה שלום, אני לא ממליץ להשרות שקדים במים רותחים כדי להוריד את הקליפה. הפעולה הזאת פוגעת בשמן הטבעי והאיכותי בשקד ובעוד חומרים שנהרסים בחום. באותה מידה אני ממליץ לא לקלות שקדים, אגוזים וזרעונים (ובבדאי לא להמליח אותם). לגבי ההבחלה, כדאי לרכוש אפרסמון מגידול אורגני שלא עובר טיפולים כימיים. לפעמים זאת גזירה קשה שלא כל הציבור יכול לעמוד בה ולכן עושים פשרות (כמוני). בהצלחה צביקה קורן

מנהל פורום תזונה טבעית