ערך תזונתי של חסה ומלפפון?

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

29/01/2009 | 21:10 | מאת: יעל

היי, הייתי מעוניינת לדעת כמה ערך ויטמיני חשוב יש למלפפון וחסה כולם אומרים לי שהם "תפלים ואנמים" יחסית, שאין שם הרבה ויטמינים. האם זה נכון? האם יחסית לירקות אחרים אכן הם נמצאים בתחתית? או שהכל שטויות?

לקריאה נוספת והעמקה
30/01/2009 | 14:30 | מאת: נעמי

החסה היא ירק חשוב - מכילה ריכוז גבוה של כלורופיל, מינרלים ו-ויטמינים. חסת עלים (חסה ערבית) היא בעלת ערך תזונתי גבוה יותר מאשר חסת כרוב (חסה אמריקאית). לגבי מלפפון לא מצאתי איזכור של ערך תזונתי כלשהו.

30/01/2009 | 17:33 | מאת: טובה בר-שאן

יעל שלום חסה עלים מכילה 36 מג' סידן על כל 100 גרם חסה 290מ"ג אשלגן 260 מ"קג ויטמין A 24 מ"ג ויטמין C בעוד שמלפפון מכיל 15 מ"ג סידן 144 אשלגן ורק 4 מ"ג ויטמין A. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

מנהל פורום תזונה טבעית