שאלות לצביקה +לטובה: הפרדת מזונות

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

27/01/2009 | 11:29 | מאת: דן

שלום 1)מה הסיבות? ההסבר ? שהטבעונים לא "מרשים" לאכול בארוחת פיירות פרי חמוץ עם מתוק? 2)והיה וכן אוכלים ככה מה קורה? 3) האם אכילת לדוגמה אשכולית, ואחרי 20 דקות קיווי ותפוח ושעוברים עוד 20 דקות לקנח בכמה תמרים ואבוקדו זה כמו הפרדה? או גם מה שנקרה עירוב. 4)מה הסיבות ההסבר להפרדה בין ירקות לפירות תודה

27/01/2009 | 21:06 | מאת: צביקה קורן

דן שלום, הטבעונים מאמינים שרוב המחלות נובעות מתזונה לא נכונה, מזונות לא מתאימים ואי שמירה על כללים לתזונה נכונה ובכלל זה גם אי הקפדה על צירופי מזון. לשאלותיך: 1. עיכול עמילנים וסוכרים מתחיל בפה על ידי אנזים פטיאלין / עמילאז. אנזים זה נהרס בסביבה חומצית ולכן 2. אם אוכלים קיווי עם בננה העיכול של הסוכרים אינו שלם. הדבר גורם לגזים והפרעות עיכול. לכן גם לא מומלץ לאכון לחם עם עגבניה, או פיתה עם חמוצים. 3. זה לא בדיוק הפרדה, אבל אפשרי. 4. עיכול ירקות ופירות נעשה על ידי אנזימים שונים. עיכול אופטימלי מושג כאשר לא מערבבים יותר מידי סוגי מזון. בנוסף, רוב הירקות הם בסיסים ובפירות יש חמיצות. בהצלחה צביקה 2.

מנהל פורום תזונה טבעית