שום ומוצרי חלב
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום. אני מקוה שאני שואל את השאלה בפורום הנכון... בעבר, קראתי שאם מערבבים שום עם מוצרי חלב אז מוצרי החלב הורסים את החומר הפעיל שמפריש השום, ובעצם, השום מאבד את סגולותיו הרפואיות בצורת האכילה הזאת. היום, אני לא מצליח למצוא באינטרנט מאמרים בנושא הזה יותר... רציתי לדעת אם זה נכון שמוצרי חלב מנטרלים את החומר הפעיל שמפריש השום או שאין בעיה לאכול שום עם מוצרי חלב. תודה מראש ושבת שלום! :-)
אאא שלום אליצין היא תרכובת לא יציבה במיחוד. כתוצאה מכך היא מתפרקת בצורה איטית אם משאירים אותה במנוחה, והיא נהרסת באופן מהיר על ידי בישול, או אידוי. ברגע שמועכים שום משתחררת מתוכו תרכובת הנקראת אליצין שלה התכונות הטרפויטיות אולם אליצין היא תרכובת לא יציבה במיוחד . כתוצאה מכך היא מתפרקת בצורה איטית אם משאירים אותה במנוחה, והיא נהרסת באופן מהיר על ידי בישול, או אידוי. לכן אינני חושבת שזה בגלל החלב אלא פשוט בגלל תכונות החומר. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן