לצביקה

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

17/12/2008 | 10:10 | מאת: רביב

היי.אני מנסה זה זמן מה לעלות במסת השריר.ערכתי לעצמי תוכנית תזונה שכוללת 1.5 ג'ר חלבון על כל ק'ג בגוף,התייחסות נכונה לשילוב של פחמימות מורכבות וסיבים תזונתיים ומה שיותר הימנעות בצריכת השומן (בעיקר שומן טרנס).מקפיד בנוסף על מאזן קלורי חיובי.שתי שאלות לי אלייך: 1- אני מודע לכך שזה לא פורום של תזונאי ספורט,אך בכל זאת:אני ממש מדלל התפריט משומן,כלומר אם זה חלבונים (קוטג' 3% שומן בלבד,מעדני חלב עשירי חלבון וסיבים תזונתיים 0%,חלב 1% וכ'ו) ואם זה בפחמימות (לא נוגע מרבית השבוע בלחם,אוכל המון פירות,עיקר הסיבים התזונתיים והפחמימות אני משיג מ"ברנפלקס" של תלמה המכיל "65" קלוריות למנה,שאמורות להכיל פחמימות מורכבות,המון סיבים וגם לא מעט חלבון).האם יש סיכוי שכלל לא אעלה בעקבות זאת % שומן אם במסת השריר? 2- אני אוכל 2 קופסאות שימור של טונה בשמן ביום (אחת מיד לאחר האימון ועוד אחת לפני השינה).אני דואג להוציא את מירב השמן שאני יכול מהקופסה לפני שזה נכנס לי לפה.שאלתי היא שהבנתי שדגי ים בכלל וטונה משומרת בפרט "עשירים" לצערי בכספית רעילה,והחשש לפגיעה במע' העצבים בעקבות צריכה מוגברת ממאכלים אלו גדלה.מה דעתך על דעה זו והאם זה באמת צריך להפחיד אותי?

18/12/2008 | 08:30 | מאת: צביקה קורן

רביב שלום, 1. בהחלט תיתכן האטה או עצירה בעליה במסת השריר אם אתה לא מספק לגוף מספיק קלוריות משומנים ומפחמימות. במקרה כזה הגוף הופך חלבונים לגלוקוז. 2. אני לא מתלהב מטונה משומרת. בנוסף לחשש מהימצאות כספית, יש בה חומר משמר, הרבה מלח ושאריות פח שהשמן סופח מהקופסה. עדיף לאכול דג טונה לא משומר מחנות דגים, או ביצה אורגנית, או יוגורט, או קוטג', או שקדים ואגוזים (בעדיפות ראשונה בעיני...) בהצלחה צביקה

18/12/2008 | 10:18 | מאת: רביב

היי.2 שאלות נוספות לי אליך: 1- ציינת שבמקרה של מחסור קלורי (ספציפי,לא כללי) של פחמימות ו\או שומנים בעקבות השלמת החסר ע'י חלבונים (בכדי לעלות במסת השריר) הגוף יכול לתרגם את "עודף" החלבון לגלוקוז.מה המשמעות של תהליך אפשרי כזה ומה יעשה הגלוקוז לגופי? 2- בשאלתי הראשונה שאלתי אם תתכן עלייה במסת השריר ללא עלייה במסת השומן אם אמנע מה שאוכל מצריכת פחמימות לא מורכבות ושומנים.כנראה לא הבהרתי עצמי נכון.אשמח אם תוכל לענות לי על כך. תודה.

מנהל פורום תזונה טבעית