חלב פרה
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
מה החסרונות או היתרונות של חלב פרה לעומת חלב אחר (סויה, עיזים)? אם איני סובלת מרגישות מסויימת לחלב פרה (ליחה וכו'), האם אני יכולה להמשיך לצרוך אותו ומוצריו?
שירי שלום, יתרונות: חלב פרה עשיר בחלבון, בסידן ובויטמינים (A, D, B). חסרונות: בחלב יש שומן רווי, כולסטרול, שאריות חומרי הדברה והורמונים. ישנם אנשים הרגישים ללקטוז (סוכר החלב) ולקזאין (חלבון החלב). אם אין רגישויות אפשר לאכול יוגורט ביו וגבינות עד 5%. כדאי להימנע מגבינות קשות ומלוחות. חלב עיזים נחשב קל יותר לעיכול, אצל אנשים הרגישים לחלב פרה. חלב סויה וחלב אורז עשויים ממזון צמחי ולכן אין בהם שומן רווי וכולסטרול, אבל כמות החלבון בהם קטנה יותר ואין בהם ויטמין D החיוני לספיגת הסידן בגוף. בהצלחה צביקה