לחם מקמח שיפון
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום, עליי לעשות דיאטה של מזונות בעל ערך גליקמי נמוך, והדיאטנית אמרה לי לאכול לחם שיפון בלבד במקום הלחם הרגיל. בגלל המחיר הגבוה יחסית של לחם שיפון וגם בגלל שאני רגילה לאפות לחמים התחלתי לאפות לעצמי לחמניות מקמח שיפון. אך לאחרונה ראיתי באינטרנט טבלה של מזונות והגליקמי שלהם- ובאמת ללחם שיפון היה ערך נמוך (סביבות 60 אם אני זוכרת נכון), אבל היה כתוב גם לחם מקמח שיפון - שזה כנראה משהו אחר ואני לא ממש מבינה מה ההבדל - שערכו היה גבוה וכמעט כמו לחם חיטה. מה ההבדל ביניהם והאם ה לא טוב שאני אופה את הלחם בעצמי מקמח שיפון?
היי מאיה, נטורופטית גם הנחתה אותי לאכול רק לחם שיפון, איך את מכינה אותו, אני חייבת טיפים. הוא בצק כ"כ דביק ! איך עובדים איתו ועושים איתו צורות???