כמה סידן נספג בגוף כאשר אוכלים יוגורט עם גרנולה

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

21/10/2008 | 01:34 | מאת: עידו

הבנתי שהסיבים בגרנולה ובקורנפלקס דווקא מעכבים ספיגת סידן. מה זה אומר? כמה אחוזים מהסידן שבחלב וביוגורט כן נשארים בגוף עם צורכים אותם ביחד עם הגרנולה והקורנפלקס?

21/10/2008 | 07:37 | מאת: צביקה קורן

עידו שלום, אכן כן - הסיבים מפריעים לספיגה. קורנפלקס ו"דגני בוקר" זה לא מזון מומלץ בעיני. ספיגת הסידן מושפעת גם ממצב מערכת העיכול שלך, מהתזונה ומגורמים נוספים. לכן קשה לומר כמה אחוז מהסידן נספג. לכן גם חשוב מאד לגוון את מקורות הסידן ולהקפיד על תזונה טבעית ואיכותית. בהצלחה צביקה

21/10/2008 | 15:02 | מאת: עידו

אני בן 23 ומערכת העיכול שלי תקינה ככל הידוע לי וגם נראה לי שהתזונה מאוזנת - תוכל לתת לי סדר גודל? האם 99% נספג בגוף, 90%, 50%, 20%? פשוט אני מאוד אוהב קורנפלקס וגרנולה עם החלב בבוקר, והבנתי שגם בקורנפלקס יש סידן וויטמין D, לא?

21/10/2008 | 14:41 | מאת: נעמי

לכן כדאי לאכול טחינה (גולמית, שמכינים לבד). שקדים (לא קלויים, בלי הקליפה הדקה, שיורדת אחרי השריה של כמה דקות במים רתוחים) מכילים פי 2.5. כרוב חי מכיל כמות כפולה של סידן, מאשר בחלב או בגבינה.

21/10/2008 | 15:02 | מאת: עידו

מנהל פורום תזונה טבעית