האם מאכלים אלו בעייתים כשיש כולסטרול גבוה

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

19/10/2008 | 22:55 | מאת: אדי

לפני שנה הכולסטרול הכולל שלי היה גבוה (אבל הכולסטרול הרע היה רע והטוב -טוב) בשמירה על תזונה יותר נכונה הצלחתי להוריד אותו( אבל גם את רמת הכולסטרול הטוב) אני עדין לא בטוחה לגבי השפעתם של מספר מאכלים, אשמח לעזרה -שמעתי שאגוזי מלך מעלים את הכולסטרול הטוב? אם כן ,כמה אפשר לאכול? ומה בקשר לשאר האגוזים, כמו, שקדים, אגוזי ברזיל, לוז, מקדמיה, פקנים וקשיו -פירות יבשים ללא סוכר? -מה לגבי: זיתים, שמן זית, תמרים, סילן ללא סוכר, דבש,טחינה גולמית וגרנולה? -האם יין אדום עוזר?והאם שתיה של מים קשורה? נ.ב. אני בחורה רזה

לקריאה נוספת והעמקה
20/10/2008 | 13:54 | מאת: טובה בר-שאן

אדי שלום 1. אגוזים הם מצויינים להורדת הכולסטרול הרע והעלאת הכולסטרול הטוב עד 5 ביום. 2. גם כל שאר האגוזים שמנית טובים באותה כמות כמו אגוזי מלך. 3. פירות יבשים בכמות גדולה , ודבש ו מעלים את הטריגליצרידים .לכן עדיף לאכל 2 פירות ביום. וכפית דבש ביום. 4. זיתים ושמן זית מצויינים להורדת כולסטרול רע. 5. וגם כמות של חצי כוס יין אדום טובה . בברכה ובהצלחה חג שמח טובה בר- שאן

27/10/2008 | 07:17 | מאת: אלפונסו

מנהל פורום תזונה טבעית