שאלה על שמן זית
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום רב רציתי לשאול מדוע יש מגוון תאריכי תפוגה לשמני הזית? הרי המסיק של הזיתים קורה פעם אחת בשנה, אז לפי ההגיון, לכל יצרן צריך להיות תאריך תפוגה אחד בכל שנה. המצב כיום הוא שאותו יצרן משווק שמנים עם מספר תאריכי תפוגה בשנה אשמח אם תוכלו להבהיר לי את הסוגיה תודה
עודד שלום 1. בעת המסיק זיתים נמצאים בדרגת בשלות שונה למשל זיתים שחורים הם זיתים בשלים יותר. 2. יש דרגות כבישה שונות וגם סיכוך שזה חימום של השמן. לכן תאריכי התפוגה שונים. בברכת שנה טובה טובה בר- שאן
היי אומנם הקטיף חל במהלך כחודש אך ההפקה לפעמים נמשכת זמן רב מאוד - עד חצי שנה אחרי, גם זנים שונים מופשעים, רמת הבשלת הפרי, תהליך ההפקה משנה מאוד, אריזה משפיעה (פלסטיק, זכוכית או פח) ואגב, תאריך תפוגה בנושא זה הוא די שולי, היות ורוב השמנים האיכותיים יכולים להחזיק גם מעל ל- 3 שנים בתנאי איחסון טובים ואם כבר הרוב נגמר עוד לפני הזמן....... בבריאות טובה