2 שאלות מציקות

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

20/08/2008 | 21:01 | מאת: הרשקוביץ

אני מקפיד על תזונה בריאה,וזה פחות או יותר מסתכם בכך שאני מרבה(מאוד) באכילת ירקות ופירות,וזה מעורר בי 2 ספקות 1)אני אכול ספקות אודות הריסוסים והרעלים ,אני חושש שהחוקים והתקנות בעניין לא מביאים בחשבון אכילת כמויות גדולות והם בעיקר מחשבים צריכה ממוצעת של האזרח הממוצע (ואני כאמור אוכל ממש המון ירקות ירוקים שהם הכי מרוססים) ואני תוהה האם יצא שכרי בהפסדי,כלומר האם הבריאות שבירקות מתקזזת לי בהצפה של הריסוסים (כי אני אוכל המון) 2)ישנם ירקות ירוקים דוגמת השמיר פטרוזיליה וכדו,האם מותר לאכול מהם בלי גבול או שבגלל שהם צמחי תיבול אסור להרבות בהם,ואם אכן אסור להרבות באכילתם מהי הכמות המותרת? והאם חסה נכללת באיסור היכן ניתן למצוא מידע על הריסוסים ועל הירקות המועדים להיות מרוססים?

20/08/2008 | 22:50 | מאת: נעמי

1. עד כמה שידוע לי, המרססים לא תמיד נוהגים לפי החוקים (בכל הנוגע לכמויות, וגם לסוגי החומרים). גם אם כן, ירקות מרוססים עלולים להזיק לבריאותנו, ובוודאי לבריאותו של מי שאוכל כמויות גדולות מהרגיל. ההשערה שלי: יצא שכרך בהפסדך. 2. חסה היא ירק מאוד מרוסס. את החסה האורגנית אפשר לאכול גם בכמויות גדולות. לגבי שמיר ופטרוזיליה - אם הם אורגנים, אפשר לאכול בגבולות ההגיון (השערה). הנה קישור המסביר את חשיבות אכילתה של תוצרת אורגנית. http://metaplim.co.il/index.asp?pageid=16702

21/08/2008 | 01:06 | מאת: הרשקוביץ

מנהל פורום תזונה טבעית