קמח לבן
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום, אני בת 29 ומזה שנה אני סובלת מנפיחות,גזים וכאבי בטן.לאחר התייעצות עם דיאטנית ונסיונות אינסופיים לגלות מה הגורם לכך חברה ייעצה לי לעבור לאכול מוצרים מחיטה מלאה.באופן מיידי הרגשתי הקלה, הגזים והכאבי בטן נעלמו. כיום חודשיים אחרי, אם אני אוכלת אפילו חצי פרוסת לחם לבן או עוגיה, בטני מיד מתנפחת. ברצוני לדעת איך זה ייתכן שפתחתי "רגישות" כזאת לקמח לבן שכן מאז ומתמיד אכלתי בצקים והרגשתי מצויין. האם יכול להיות שרגישות זו תעבור בשלב כלשהוא? כמו כן, האם חיטה מלאה וקמח מלא זה אותו דבר? בתודה מראש.
ריקי שלום, אני שמח שמצאת פתרון לבעיה מציקה. בעקרון, אם הגורם הוא החיטה, הבעיה לא הייתה נעלמת עם המעבר לקמח מלא. יש אנשים הרגישים לחלבון החיטה (גלוטן) הנמצא גם בקמח לבן וגם במלא. חיטה מלאה היא חיטה שלא קילפו ממנה את הקליפה. קמח מלא הוא קמח העשוי מחיטה מלאה. בהצלחה צביקה