חומצות שומן????

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

01/07/2008 | 16:06 | מאת: דבורה

שלום אני כבר מבולבלת מה זאת החומצת שומן הבלתי רוויה ומה השומן שנמצא במרגרינה הוא עדיף על חמאה?ואיזו חומצת שומן הגוף שלנו לא מסוגל לייצר בעצמו שאותו אנחנו אמורים לקבל כתוסף באוכל במה?ומאיפה? תודה רבה רבה מעריכה תשובה מקצועית תודה על הנכונות לעזור נהנת מאוד מהפורום

01/07/2008 | 21:10 | מאת: צביקה קורן

דבורה שלום, שאלת כמה שאלות שקשה לענות עליהן במסגרת הפורום ולכן אני מפנה אותך למאמר בפרק המאמרים באתר שלי: http://www.zom.co.il/Art3.asp?LID=20 בכל אופן, כדאי שתדעי שבכל השמנים יש את שלושת סוגי השומן (רווי, חד בלתי רווי ורב בלתי רווי). העניין הוא היחס ביניהן. לדוגמה: בבשר יש יותר שומן רווי ופחות שומן בלתי רווי. רווי = רווי באטומי מימן. אין טעם להיכנס להסבר הכימי. השומן הרווי (במיוחד מהחי) לא תורם לבריאותנו ויש לו השפעות שליליות על רמת השומנים בדם. לשמנים בלתי רוויים כמו שמן זית, שקדים, שומשום וכד' יש השפעה חיובית על רמת השומנים בדם ועל בריאות הלב וכלי הדם. מרגרינה זה שומן צמחי שחומם ל 250 מעלות והוסיפו לו ניקל ואלומיניום. זהו חומר מזיק ויש להימנע ממנו. על נזקי המרגרינה תוכלי לקרוא במאמר על "חומרים מזיקים בתזונתנו בפרק המאמרים באתר שלי. חומצות שומן חיוניות (אומגה-3, 6 ו 9) הן חומצות שומן שהגוף לא מסוגל לייצר בעצמו ויש לקבלן ממקורות חיצוניים (מהמזון). תודה על המשוב החם. בהצלחה צביקה

מנהל פורום תזונה טבעית